Rastoča knjiga
                         "Rastoča knjiga je več kot knjiga; je skrinja narodne zaveze; je duh, ki se nad časom dviga; je zvezda stalnica: ljubezen."  


Dogodki leta 2010

6. 10. 2010: ZDRUŽENE RASTOČE KNJIGE SVETA  NADGRADILE IN RAZŠIRILE IDEJO HVALEŽNOSTI ZA ŽIVLJENJE S KNJIGO

Združene rastoče knjige nadgradile idejo

Ob prelomu novega tisočletja smo dobili Slovenci Rastočo knjigo, slabih deset let kasneje pa je ideja presegla zastavljene cilje v Združene rastoče knjige sveta. V parku Navje pri kipu Rastoče deklice s knjigo je domovanje našlo pet pomembnih knjižnih del iz Indije, Rusije, Norveške, Finske in Irske.
>>več

19. 09. 2010: PREDSEDNIK DRŽAVNEGA SVETA ODPRL RAZSTAVO RASTOČA KNJIGA ŠENTRUPERT

Rastoča knjiga Šentrupert

V Šentrupertu odprli že drugo rastočo knjigo, v kateri je zbranih prek  trideset pomembnežev šentrupertske doline, ki so ustvarjali v zelo različnih poklicnih in interesnih profilih, doma in po svetu. 
>>več

21. 05. 2010: »EDINO LJUBEZEN BO REŠILA ČLOVEŠTVO« JE CITAT BORISA PAHORJA, KI JE DEKLICO Z RASTOČO KNJIGO POVIŠAL ZA DVA CENTIMETRA

Edino ljubezen bo rešila človeštvo

V parku Navje so obeležili že peto obletnico rasti Deklice z rastočo knjigo, ki ima po mnenju predsednika Državnega sveta, mag. Blaža Kavčiča realno perspektivo postati simbol Rastočega slovenstva.
>>več

24. 03. 2010: LISTI RASTOČE KNJIGE DOSEGLI TUDI IZSELJENSTVO

Listi dosegli tudi izseljenstvo

V prostorih Slovenske izseljenske matice odprli prvi list Rastoče knjige izseljenstva, ki povezuje Slovence izven meja matične domovine…
>>več