Rastoča knjiga
češka gruzija slovenija irska finska norveška indija rusija avstrija madžarska hrvaška italija h srbija
                         "Rastoča knjiga je več kot knjiga; je skrinja narodne zaveze; je duh, ki se nad časom dviga; je zvezda stalnica: ljubezen."  


Rastoča knjiga Sevnica

K ideji razširitve in rasti Rastoče knjige, se je 5. februarja 2009 z otvoritveno slovesnostjo pridružila tudi občina Sevnica. V njej so zbrani pomembni Sevničani, ki so pustili globoko sled v slovenski zgodovini in tudi širše. Predstavljena je bila na sevniškem gradu, od koder se je preselila v prostore domoznanske zbirke sevniške knjižnice.

Rastoča knjiga v Sevnici obsega 210 knjižnih del 73 avtorjev, ki s svojimi deli segajo na vsa področja dosedanjega  duhovnega,  kulturnega in umetniškega bogastva. Prikazuje pa tudi njeno naravnanost v prihodnje – z rastjo znanja, kulture in umetnosti bo rasla tudi knjiga.

V  Rastoči knjigi Sevnica so zbrani pomembni Sevničani, ki so pustili globoko sled v slovenski zgodovini in tudi širše. 

"Rastoča knjiga Sevnica" je in bo mesto navdiha in ustvarjalnosti. Zlasti mladi se lahko ob svojih pomembnih prednikih navdušujejo in iščejo moč in energijo za svojo nadaljnjo strokovno ter življenjsko pot. Je odgovorno dejanje sedanje generacije Sevničanov, ki jim ni vseeno, kaj se bo z mestom dogajalo v prihodnje.